nl - fr
E.D.A. Vitality
Onthaal Massages & tarieven Voor bedrijven Formules Reflexologie Cadeaubon Gastenboek Deontologie Onderzoek Contact

In mijn praktijk

Sabine De Leeneer
Victor Rauterstraat 236
1070 Brussel

Zie plan

Enkel op afspraak !
Tel : 0495 84 21 21

 

De eerste keer dat je gemasseerd wordt kan best spannend zijn. Je vraagt je waarschijnlijk af hoe zo’n massage verloopt en wat je je erbij moet voorstellen. Daarom hieronder een korte beschrijving van een relaxatiemassage.

Vóór de massage
De massage zelf
Na de massage

Vóór de massage

Ik ontvang je in mijn praktijk bij mij thuis. Deze ligt in een rustige straat in Anderlecht, op 5 minuten van de metrohaltes. Ik kom je persoonlijk aan de deur ontvangen : je hoeft niet te wachten omdat ik steeds voldoende tijd voorzie tussen twee klanten.

Tijdens het kennismakingsgesprek peil ik naar verwachtingen en leer ik meer over eventuele klachten die je hebt. Vervolgens spreken we af welke massage je gaat krijgen en hoe dit verloopt.

Je mag zelf kiezen of je er graag muziek bij hebt of niet. Je krijgt dan de tijd om je rustig uit te kleden, en intussen ga ik mijn handen wassen. Je ondergoed mag je aanhouden of niet, zoals je zelf verkiest. Je kan ook gebruik maken van een wegwerpslipje dat ik steeds ter beschikking heb, zo vermijd je dat er olie op je ondergoed komt.

De massage zelf

Dit is jouw moment. Een moment waarop je helemaal niets hoeft te doen. Je kan je gewoon laten meeslepen door de ritmische bewegingen van de massage. Zachte warme handdoeken bedekken de lichaamsdelen die niet worden gemasseerd, de olie is warm en heeft een heel subtiel parfum. Je gaat automatisch rustiger ademen, endorfine komt vrij, je lichaam ontspant volledig.

Gewoonlijk wordt er weinig gesproken omdat het juist heerlijk is om weg te dromen in je gevoel. Maar als je iets minder prettig vindt, dan zeg je het gewoon. Is een greep niet helemaal optimaal op je afgestemd, geef het dan direct aan ('iets steviger, of juist zachter, daar is het'). Voelt het lekker om eens diep te zuchten, dan doe je dat maar.

Misschien gaat je lichaam hier en daar wat tintelen, of warm aanvoelen. Misschien begint je maag te knorren (teken dat je lichaam ontspant) of wil je geeuwen, of slaap je eventjes in.

Na de massage

Op het einde wordt opnieuw je hele lichaam bedekt met de handdoek. Ik eindig met verkwikkende klopjes bovenop de handdoek en met stevige strijkbewegingen. Was je ingeslapen, dan is dit een leuke manier om wakker te worden. Meteen wordt ook de olie die niet door de huid is opgenomen, afgestreken. Je krijgt de tijd om nog wat te blijven liggen om na te dromen. Intussen ga ik mijn handen wassen. Je hebt ruim de tijd om je rustig aan te kleden.

Tijdens het nagesprek bekijken we samen hoe de sessie is verlopen en kan je nog feedback geven. Je krijgt een kopje thee of een glas water aangeboden. Het is immers belangrijk om na een massage veel te drinken, om de afvalstoffen te helpen afvoeren.